Kallt!

Här är det framför allt kallt, i morse var det -30 grader när vi klev upp. Visserligen gnistrande sol men alldeles för bistert kallt för att man ska kunna vara ute en längre stund. Det blir inte några långpromenader direkt…..

Fort ut (det är så mycket snö att vi fått skotta upp gångar i trädgården främst för pudlarna)……

…och runt knuten för att göra det man måste. (inget privatliv här inte!)

Det är visst lite kallt, ena baktassen hålls i luften.

Bättre att gå ut i solen även om den inte värmer ännu……

Och det allra bästa är nog att hålla igång.

Och här går startskottet….

…för favoritleken………

……tafatt runt bilarna med Ville!

Men tyvärr går det inte att vara ute någon längre stund innan man börjar frysa, så dags att gå in när det ser ut så här.

Jaha vad ska man hitta på nu då? Efter att sprungit runt med Ville så att alla mattor ligger i knölar efter väggarna?

Man kan ju alltid gå och hänga med katterna om inte annat.

Vi längtar nog alla efter våren nu! Nästa helg är det dags för årets utställningsdebut för Freja en liten inofficiell utställning på Matfors brukshundsklubb till att börja med, det ska bli kul.

Och våran yngsta lilla kattdam ska också bli anmäld nu till sin första utställning i maj! Spännande det också, bara vi nu lyckas komma med för i motsatts till hundutställningar så kommer inte alltid alla med.

Theo är verkligen lycklig över sin nya kattkompis. Även de två far fram som en smärre elefanthjord ibland och givetvis pysslar han med fröken och tvättar och donar så att hon ska bli fin.

…eller var det egentligen fin? Ja kanske punkfrisyrer också uppskattas av katter.

Belle har också hitta sig en egen vrå i en högtalare (som inte är inkopplad)

Skönt att ha ett eget krypin!

Middag idag blir mormors frestelse vilket är en platta (påminner om pannkakssmet) som gräddas i ugn och fylls med creme fraiche, diverse smaksättning, skinka m m och rullas ihop samt serveras med sallad.

10 thoughts on “Kallt!”

 1. Och Nilla som inte ens vill springa när det är kallt – hon fryser ju direkt… Det är inte kul och vi vill också ha vår !!!
  mormors frestelse låter jättegott!

 2. Jag har sagt det förr och säger det igen Flytta hi!!!t Idag är det VÅR!!!!! i Skåne Vi var i skogen i 1,5 timme bara – 3 och strålande sol Härligt Fina bilder du bjuder på Och Mormors frestelse lät ju supergott

 3. Imorse när jag gick upp hade +20.4 inne och -20,4 grader ute tur det inte var tvärtom. Angie klarar inte av att vara ute i kylan hon frtser om tassarna så nu längtar vi till våren.

 4. Ja i går var det kallt, idag har vi det bättre. Det är nästan lika många kallgrade men kylan är torr inte fuktig som igår. Det funkar bättre tycker jag i alla fall. Lilla Belle ser verkligen ut som ett litet vitt nystan 😀

 5. nej det är inte kul när tassarna bara krampar hela tiden. ge oss vår nu!! vi har ju gått en liten helgkurs i rally och tyckte det var kul både jag och berit. men än är det ju för kallt för att göra något ute alls. 🙁

 6. Vi har samma temperatur här, men nu har vi lite varmare inomhus än häromdagen. 🙂
  Dixie går ut under protester när det är så här kallt, rundar trappen och kissar så nära trappan hon bara kan. Sen tar hon ett jätteskutt upp på trappen igen och fort in…
  Leo somnade i en snödriva tidigare idag när han var ute med husse som stökade i garaget. Snacka om att hundarna är olika!
  Vilken söt punkfrissa på Belle!

 7. Vi hade också så kallt i morse och vädret var lika vackert. Om Amy håller igång så är det inget problem med kylan men gå ut ensam på gården är otänkbart. Så söt stil Freja har när hon sitter i trappan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *