En katt med dalmatinersjäl

Nu är det hög tid för en liten uppdatering om vår minsta dam som växer fort. Hon har visat sig vara en slasktratt, liksom dalmatiner, som tycker att all mat är god. Ost älskar hon liksom det mesta annat.

Hon vägrar fortfarande att ens försöka leka med hundarna och dänger upp dem mellan varven. Kloklippningen går excellent, hon belönas med den skräpmatkatt som alla djuren älskar så det går bara bra. Halvduschad har hon blivit, det tyckte hon inte om. Men föningen brydde hon sig inte alls i, jag trodde det skulle vara värst av allt. Hon satt så snällt på trimbordet medan vi blåste henne torr.

Och hon har ett spinneriverk som går för högtryck för det mesta, ibland bara av att man tittar på henne. En liten charmig dam med mycket egen vilja! Det och matvrakandet ger mig en känsla av att birmor är dalmatinerliknande……

Nu bilder och lite text:

Agilitytunneln är en högt uppskattad lekplats -av katterna.

Här ser man hennes fantastiska blåa ögon.

Hon gillar dataarbete och kommer och ligger på tangentbordet samtidigt som hon spinner och är social. Eller jagar saker på skärmen.

En motljusbild men ändå ganska fin, Tabbyteckningen i ansiktet har börjat framträda mer. Här har Theo åter pysslat med henne nästa gång ska jag ta bilder på henne när hon är ett nyborstat fluff. Vilket Theo brukar försöka ödelägga snabbt.

Och hon kan se väldigt bister och respektingivande ut……

Att soffa på soffryggen är en favorit, har syns att svansen också är randig numera.

Liksom klätterställningen.

Men de gånger hon inte är runtomkring oss hittar man henne oftast i kattältet

…det är sovfavoritstället nummer ett!

Idag har jag varit på uppfödarutbildningen, utfodring, var temat. Nu har vi bara kvar ett block, valpens beteende det tror jag blir jätteintressant. Sedan är utbildningen klar och genomförd!

På torsdag ska jag på föreläsning av en ortopedveterinär om den växande hunden. Om det är bra och om jag orkar skriva ihop ett referat kan jag eventuellt tråka ut bloggläsarna här med den saken!

11 thoughts on “En katt med dalmatinersjäl”

 1. Vilken härlig fluffig vit pälsboll – och att hon ser så oskyldig ut gör det ju bara ännu roligare att hon dänger upp hundarna när det “behövs”.

 2. Vad fin hon är!
  Och mysigt det låter att hon ligger med på tangentbordet – och kurrar. Jag har alltid velat ha en katt som kurrar mycket och som är med när man läser tidningen eller i dagens samhälle – som sitter med vid/på datorn. Och en katt som stångas. Tyvärr har ingen av mina katter varit så. Jo, kurrande, men inte tidningsläsandet och inte stångandet… Man kanske skulle komma förbi och sno hem din lilla goding… smiley

 3. Kristina, ja hon är anmäld till en utställning i maj, spännade ska det bli!
  Strega hon har varit rödmaskad sedan födseln men tabbymaskningen (ränderna ) syntes inte då. Fast för den som är van syns det visst, uppfödaren visste ju att hon var tabbysmiley

 4. Jaa, vi vill bli uttråkade av referat – “en masse”! 🙂
  Vad kul att hon ändrar färg – jag trodde att katter hade den färgen de föddes med.

 5. Så söt hon är 😀 Kom just på när jag såg hennes blå ögon att vår granne hade en likadan. Pripps hette han Undrar om det beror på att hussen gillar öl eller om det var färgen på ögonen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *