Viltspårkurs 5/5

Idag var det då sista gången på spårkursen och det har verkligen varit en rolig kurs igen.

dagens spår bestod av 2 stycken 90-graders vinklar, en spetsvinkel och två sträckor med bloduppehåll. Som instruktören sa, det går så lätt för honom det här! Ja det gör det det är bara att åka med för mig. Och jag tror det är väldigt lätt för honom, han blir aldrig ens hälften så trött som de andra hundarna blivit/blir av att spåra. Och spårslutet markerar han även om han inte tar klöven så vi är nog färdiga att försöka oss på anlagsklass nu i höst.

Hittade en bild på honom som valp då jag lagt över gamla bilder på externminnet, han ser jätterolig ut då huvudet växte först på honom, så han hade ett enormt huvud en stund. Han vägde cirka 2 kilo då och vi brukade skoja att huvudet utgjorde 1 kilo av de 2:

Kanske därför han är så bra på att spåra nospartiet har utvecklat sig först och mestsmiley

Santosen verkar både hjälpa och stjälpa precis som Cliffords matte skrev om i en kommentar.
Han äter mycket bättre och äter inte lika mycket gräs alls och har inte skrikig mage mer men får diarre. Så nu blir det Santos vid matstrejk-för då har han ont, och så kör vi med Fortiflora också så får vi se.
Någon som har fler goda råd om onda magar?

Och i helg blir det handlerkurs igen med Freja. Sedan tänkte jag ha en lugn höst med bara några utställningar för Freja och Belle, samt förhoppningsvis ett anlagsprov för Ville. Inga kurser förrän till nästa år. Om vi nu inte tycker det blir för långtråkigt förstås…….
Så det blir nog en stillsam höst på bloggfronten också då.

Middag idag var grillad ost- och baconkorv med cremefraiche smaksatt med sweet chilisås, fetaost och tomater. Så enkelt och så gott.

4 thoughts on “Viltspårkurs 5/5”

  1. Jag tänkte att jag skulle höra av mig, men så hängde några kompisar med och vi delade bil ner och då blev det inte av… Men jag kikade runt bland alla för att se om jag skulle se dig där (om jag hade känt igen dig alltså…) smiley Gatufesten blev en väldigt trevlig helg och vi bestämde, vi som följdes dit, att det skulle bli en sommartradition framöver.

  2. Nog får vi hoppas på bloggar även om ni inte gör något särskilt!! Men ni verkar vara aktiva så helt lugnt blir det nog inte 😉

  3. Stackars lillgubben! För Buddy var det enda fodret som funkade Standardt Hjort – inget spannmål. Det är så tråkigt när de inte mår bra skruttarna! Vi håller verkligen tummarna för att Ville snart ska må bra i sin lilla mage!Kul, men med viss saknad kanske, med ett bra avslut på en rolig kurs! Även om det inte blir några kurser så kanske det blir foton på utställningar och i skogen – som ni vill dela med er av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *