Utställningen i Sundsvall

Idag var det utställning på hemmaplan och det var skönt det! Kameran hade vi packat med men det var inte till så mycket hjälp för batteriet tog slut på en gång.

Dagen innan var brorsan Bertil på besök med ägare och uppfödare. Han har blivit bra mycket större sedan han sist var här som ett litet 8-veckors pyre! Men fortfarande lika glad och charmig. När batteriet är laddat ska jag se om vi fick någon bra bild på honom från det.

Utställningen gick bra Freja fick excellent, 2ukk (av 4) och CK. Fortfarande vill fröken gärna galoppera och studsa men sak samma hon är glad! Kritiken:

Vackert välformat huvud. Bra längd och
proportioner, utmärkta ögon. Välburna och väl uppbrutna öron. Utmärkt
hals och överlinje, välutvecklad kropp men högt hull. Tillräcklig
benstomme, bra fötter. Spänstigt steg, lite för hög svansföring i
rörelse. Väl fördelade fläckar bra färg.

Nu blir det strikta matmängder och riven morot i maten för mättnadskänslan så vi slipper den kommentaren om hullet i Stockholm hoppas jag!

Många trevliga människor träffade vi där och som tur var för oss var Carin Särelä (Cabrie de Seri) där med sin kamera och jag har fått lov att använda några av hennes bilder i bloggen, tack för det.

Tre av unghundstikarna Cabrie de seri Hilja, Roshospots Parinito (som fick tikcertet) och så jag och Freja.

Vi väntar på att bli bedömda…..

Freja vid domarbordet.

Och en fartbild också.

Och den här bilden har en bekant till oss tagit matte ser nöjd ut med Frejas CK;

Freja tigger godis av husse hon!

Så skönt att vara på hemmaplan! Nästa blir som sagt Stockholm i december om det inte är tokväder för då åker jag inte ner.

8 thoughts on “Utställningen i Sundsvall”

  1. Nej Wilda är en egen variant av dalmatiner som har en standard där det sägs att man ska bara äta så mycket att man precis överleversmiley

  2. Högt i hull ha ha Ja men då är hon ju rastypisk så det smäller om det 😉 Hade prickarna fått bestämma hade det varit med i rasstandarden. “önskvärt att vara höga i hullet” Kul att se både Hilja och Freja 2 prickar som är fantastiska sötnötter 😀 Grattis igen till det fina resultatet… Acke och Wilma hälsar till Freja att morötter är riktigt smaskigt även om det finns MYCKET som är godare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *