Goda råd…..

…ska man följa så därför gör jag som flera påtalat kasta in en bild eller två och skriv lite om helgens pudelbad m m!

Här har julen städats bort i helg till en viss herres besvikelse. Elvis är vår egna Ferdinand som gärna har legat under granen och luktat på blommor eller rättare sagt puttat på kulorna och studerat glittret! alla kulor är intakta däremot har jag hittat flera stycken på ställen långt borta från granen:

Elvis sista sväng under granen, bästaste stället i huset!

Han ser allt lite lessen ut när grannlåten är borta,,,

och det gjorde allt Freja med!

Men vilken underbar januari vi haft så långt, det har varit så “varmt” att vi kunnat gå långpromenader varje dag. Och inte en massa snö utan alldeles lagom!

Tim verkar börja visa tecken på att orken tryter-för första gången- för han är pigg och äter o s v men vill vända hemåt efter 20-30 minuter så han ska få egna kortare promenader. Eller kanske han känner av kylan även om det är milt! Är man alldeles strax 15 år kan man ju få leva livet i ett lite lugnare tempo jämfört med kompisarna som glatt springer som dårar i timmar i skogen.

9 thoughts on “Goda råd…..”

  1. Varför inte köra med året-runt-gran!
    Vi har för litet hus för att ha julgran så i år hade vi jul-palm… Så skönt att slippa barr och annat elände men saknade den speciella känslan och doften med julgran!

  2. Det är bra, vi behöver roas 🙂 Våran katt som flyttade till oss i somras har inte alls brytt sig om granen inte Amy heller. Däremot var Amy väldigt intresserad av paketen som låg under granen. Speciellt om det luktade “husdjursboden” (vår hund och katt butik). Förra julen upptäckte vi att hon öppnat ett av sina paket och det är ingen som har gett henne det. Hon måste ha luktat sig fram och helt enkelt tagit saken i egna tassar och öppnat.

  3. Ibland är det nollgradiga vädret värre för leder än ordentlig kyla. Då stannar fukten kvar och kan ge lite värk….. Kanske Tim känner av lederna lite extra under mildvintern när han blir äldre? Nypon ska ju funka bra på reumatiska leder, kanske bra för honom? Det är ju härligt när man får ha dom kvar pigga och glada =)

  4. Ja Pia den är plast. Dels har sonen lite hösnuva mot barrträd (egentligen fröba skulle jag tro) och så är jag lite lat, levande granar medför en massa barr:-)

  5. 15 år ja då har man rätt att bestämma hur långt man vill gå tycker jag.Det var minsann en grön gran (eller e det en plastgran) Min hade inte ett barr kvar när den åkte ut för en vecka sen Beror kanske på att jag glömt vattna den 😉 Freja är lika söt lessen eller glad . Och vilka bra goda råd du fått

  6. Känner igen med julgranskulor långt borta från granen, vilket påminner mig om att jag nog fortfarande har några under soffan ;-)Vi har ingen snö alls i år – vilket känns aldeles o-lagom! Saknar den, men kan tänka mig att det är skönt att kunna promenera i skogen i år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *