Kungen av kuddrike

En universell sanning är att dalmatiner stjäl mat. Med vissa exemplariska undantag men ger man dem tillfälle så stjäl de.

Medan en annan sanning är att pudlarna inte stjäl mat från bord bänkar o s v. Viss de når ju inte så högt men de brukar ju hoppa upp på soffor och stolar så skulle de vilja hade de kunnat stjäla även de.

Däremot har jag en kuddtjuv som snor våra soffkuddar, kuddar från sängar, ja allt. och travar dem sedan på hög och bygger sig ett riktigt skatnäste framför TV:n.

det är Ville som är mästertjuven i det fallet, här har han fyra kuddar samlade i en hög från olika sängar och soffor, men en syns inte på bild. Han brukar ofta ha en större hög än så.

Även när han sover i sängen eller liknande ställen brukar han vilja ha en kudde och kommer släpande med någon. Han har en “egen” svart eller med dalmatiner och birmor i huset en alltsomoftast, utom fem minuter efter tvätt, vithårig svart kudde. Här är några studier i minspel när han vilar på kudden.

Ett förnöjt smackande när man ska vila hör till!
Ville är verkligen en personlighet!

Och om allt går väl ska en tikvalp till flytta in från kennel Toots till oss igen. Som sagt goda uppfödare förtjänar upprepning och sedan var det en så intressant kombination så jag är glad att vi får möjlighet att få en halvsyster till sötaste Freja hit.
Jag hittade den här på affären och kunde inte motstå att köpa den även om det är några veckor kvar tills det är säkert med tanke på hörsel, ögonfärg m m, ju äldre jag bli desto pjollrigare blir jag.


Idag började ringträningen som är vid fyra tillfällen i västernorrlands kennelklubbs nya inomhuslokaler. Vilken lyx nu har vi tre riktiga inomhusställen i Sundsvall där det körs kurser m m, fantastiskt bra på vintern särskilt för dalmatiner!

Det är väl inte revolutionerande och givetvis inte i klass med herr O’Sheas kurser men givande ändå man kan alltid bli bättre och det är bra med träning. Om inte annat kommer man sig för att träna. För det räcker inte bara med att ha en vacker hund om man ska lyckas i ringen man måste även kunna visa den.

Och den jag går på träningen med är givetvis sötaste:

11 thoughts on “Kungen av kuddrike”

 1. Ja, dom är nog lika!
  Deras svans får inte vara ansatt över rygglinjen och inte gå längre än till hasleden.
  Det finns allt i från nästan inga kotor alls (som inte är bra alls!) till det allra vanligaste med 2 -3 kotor, till dom som har en ganska lång svans (mer ovanligt)
  Teo har bara 1 – 2 kotor och hans svans är stenhård och kan inte vifta alls. Yra har 2 -3 stycken och kan till och med vifta lite på sin stump 🙂

 2. Schysst med en hund som bara boar med kuddarna – lilla Era här hemma måste av någon anledning plocka ur kuddinnehållet för att kunna ligga bekvämt… 🙁

 3. Ja Kerstin mina pudlar stjäl inte av någon anledning. De kan stå på soffan med framtassarna på bordet och stirra på något gott men de tar det inte.

  Ville har jag faktiskt klickertränat i det så jag tror det är därför. D v s för att få något måste man låta bli det till varsågod. Fast Freja tror jag inte det är ngn ide att träna så smiley

  Katta färgen är inte bestämd det blir vad det blir, viktigare hur resten av hunden är.

 4. Hahaha ja, dom passar bra ihop! Tror dock inte vi ska satsa på blandrasvalpar där 😉
  Vad nöjd han ser ut med alla kuddar, så där gör Yra precis likadant!

 5. Rolig liten (o)vana – att stjäla kuddar. Lyxigt med många innomhusarenor, vi har faktiskt också några stycken, men eftersom det varken varit så kallt eller snöigt i vinter samt att motivationen inte varit på topp så har jag faktiskt inte tränat i någon av dem. Ska försöka bättra mig till nästa vinter så vi kan köra agility året om :-DSka bli jätte spänande att få följa en till prickfröken – nu håller vi tummarna för att tjejerna både hör och får “rätt” ögonfärg 😀

 6. Skön stil han har den lilla kuddtjuven!!Men gud så roligt att det ev blir en tillökning!! Ska bli spännande att få följa =) brun el.svart?

 7. Där har vi anledningen till varför Wilma och jag aldrig vinner 😉 Det räcker inte med bara en kurs för Gerhard …. hi hi Kungen av kuddar är ju bara så söt jag kan riktigt höra hans smackande så brukar Acke oxå låta när han myser. Skrattar lite när du skriver om de vita håren Ha ha tur man inte är pedant I helgen när jag torkat golven så var det så rent och fint . Strax efter kom solen tror inte jag behöver skriva mer ;)Kram

 8. Ville är verkligen en charmig kille, kuddar är skönt.
  Hoppas att Frejas träning är bra, vi får försöka träna själva utomhus, nu har vi bara
  -20°, men det är svårt med motivationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *