Pudelbad och promenader

Idag har det varit pudel-spa-dag som så många andra gånger. Offret har varit min svarte som väl inte tycker att det är en höjdpunkt i livet.

Men han är tyst och snäll och tålmodig.

Efter badet blev det långpromenad i skogen -6 är helt ok att vara ute i. Det var dessutom strålande sol idag så det har varit riktigt fint. Det har varit en riktigt bra vinter bortsett från senaste köldperioden det är inte många dagar vi inte kunnat vara ute och promenera.

På promenaden så blev det också lite hjärngympa, att leta godis i snö är lite pyssel. Freja letar bara en liten stund sedan studsar hon glatt vidare medan Ville noggrant och koncentrerat dammsuger området. Tim är lite hipp som happ han också när det gäller att leta.

Och vi tränade också “frivillig” budföring. D v s vi tvåbenta ställer upp oss vända emot varandra ca 10 meter ifrån varandra och hundarna får först godis/beröm när de går fram till den ena som sedan bara rätar upp sig och struntar i dem. Inget lockande, kommenderande eller godisviftande för övrigt, utan de får själva räkna ut att de ska springa till den andra, så får de belöning där o s v hur många gånger man själv vill. Det tar inte särskilt länge så har de räknat ut vad det går ut på och springer i skytteltrafik mellan en.

Jag är ju inte ute efter momentet i sig bara hjärngympan.

Funderar på om jag skulle prova att spåra också här någon dag efter smågatorna problemet är hur jag ska få till ett slut som inte försvinner. Jag kan ju i och för sig har slutet i fickan och slänga fram det. Hade varit kul att prova. Det är i alla fall för mycket snö för att kunna lägga ett spår i skogen.

De här två gynnarna hade nog gillat det i alla fall.

På måndag ska Tim till veterinären han har börjat skvätta inne friskt så han kanske har en UVI lika bra att kolla det.

7 thoughts on “Pudelbad och promenader”

 1. När jag läser om pudelspa är jag ännu mera nöjd med dalmatinerpälsen 😉 Vi hade ju en Bearded Collie innan prickarna Men det var bara att inse att nån pälsvårdare är jag inte Päls eller inte så är han bra söt

 2. Teo hälsar att de där med spa och trim inte är hans favorit heller, och då är han ändå inte en pudel.

  Ja, mycket skönt med morgontrötta korvar! Mamma och pappas förra hund skulle absolut upp och ha frukost klockan 05:00 varje morgon. Suck…

 3. Strega de som är duktiga badar, fönar och klipper hunden fullständigt i ett svep på 2-3 timmar. med småpauser för hunden såklart.

  Jag är inte duktig så för mig tar det oftast två dagar att göra allt, Givetvis med uppehåll emellan. Jag badar/fönar pausar, rakar tassar ansikte m m med pauser emellan p g a att skäret blir varmt och slutligen klipper kroppen med sax och det tar länge för migsmiley

 4. Hur lång tid tar det att spa’a en pudel? Och spa’ar man dem i ett svep eller blir det pauser mellan momenten? *nyfiken*Hoppas att det inte är något allvarligt med Tim!

 5. Vi har också haft långpromenad idag men tyvärr inga övningar för hjärnorna. När man går med alla tre och renarna är överallt så är det fullt upp att hålla i och stå upprätt.
  Vi har +1 idag, -42 förra veckan….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *