isbadskonsekvenser

Idag blev det efterräkningar på isbadet – mest troligt.

Dörren ut har ju varit mest öppen nu i finvädret och då sköter Isis toalettbestyren av sig själv, hon är rumsren bara hon har en chans att gå ut när hon vill. Men när vi skulle ta en skogspromenad nu på kvällen så märkte vi att hon bara kissade och kissade och kissade!

Såklart var det efter 16:00 så det blev ett jourbesök. Det är en klassiker att djuren oftast blir sjuka på jourtid, men jag är å andra sidan glad att veterinärerna har börjat ha jour här också, alla dagar om än inte hela dygnet. Så var det inte förr här, då fick man vackert åka till Strömsholm om inte distriktsveterinärerna kunde hjälpa en.

De frågade om vi ville vänta till imorgon men det vill jag inte med sådana här småfjuss, de kan bli dåliga fort och i och med att det inte var någon tvekan om att hon hade UVI.

Ingen feber hade lilla damen i alla fall. Hon blev ultraljudad för att utesluta stenar också och det var en av våra favoritveterinärer som hade jour. Isis är en glad och duktig hund även hos veterinären men ont i blåsan hade hon hon skrek när veterinären klämde på buken. Lilla söta Fisen så go’ och glad ändå!

Så hon fick både antiinflammatoriskt (för att slippa ha ont) och antibiotika. Och jag är glad att vi inte väntade till imorgon, när vi kom hem pinkade hon blod. Men sprutorna har nog hjälpt för hon sover som en sten nu.

Och hon blir nog en sötaste hon också det trodde jag faktiskt inte!


Men vad jag tycker allra bäst om hos henne är hennes glada, trygga sätt! Och exteriört börjar hon se riktigt tilltalande ut nu, så det blir riktigt spännande de närmaste månaderna. Jag är glad att ha två prickar i mitt hus som jag känner mig så nöjd med.

12, 4 kg väger damen, ingen liten lättviktare. Men jag tycker inte hon är så stor utan mest rejäl.

Och sedan har jag flera utställningar att anmäla Freja till och funderar på om jag ska anmäla lilla fröken Isis till en inoffare nu i juni. Dit ska också snygga brorsan Jenzen komma så då blir det dubbelt så kul!

9 thoughts on “isbadskonsekvenser”

 1. Klart hon blir en sötaste hon också. =)
  Wira hade ju jätteproblem första sommaren. Jag vet inte hur många veterinärbesök och penicillinkurer det blev innan dom konstaterade att hon inte skulle blir “frisk” förrän efter första löpet. Hon hade inga problem att ta medicintabletterna, men när hon sen fick Hiprex (tror jag det hette) i förebyggande så var det jobbigt, fy sjutton vad äckliga hon tyckte dom var…
  Men i och med första löpet (enda gången det varit efterlängtat) så ändrades bakterifloran och hon blev frisk…

 2. Nej Kattis om det är en domare som kan rasen så “fixar” hon inte brorsan han är en panghundsmiley Och det är helt ok, jag tycker det roliga blir att träffa dem, mer än att ställa ut en 4-månadersvalp för ställandets skull.

  Pia jag trodde inte att jag skulle få en sötaste till helt enkelt, i alla fall inte som Freja, även om alltid alla ens djur är “vackrast i världen”. smiley

 3. Varför kom du på den tanken att inte hon skulle bli en sötaste?? Klart som korvspad att hon blir den sötaste Isisen Hoppas hon kryar på sig snabbt , men det brukar ju gå över fort med medikamenter

 4. lennart tog många isbad i sitt liv…och hade lite problem att hålla sig efter. 😉 hoppas hon kryar på sig fort, men det blir nog ordning med lite knark! 😉

 5. Stackars lillfisen, hoppas att hon blir bra snart. Det är inte lätt att förstå att isbad inte är nyttigt när man är liten.
  Anmäl henne genast till inoffaren, klart hon fixar brorsan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *