Luffarkatt

Det här året har inte direkt varit det bästa sett ur “djursynpunkt” för oss och det fortsätter i samma stil visst. Theo har på något vis smitit ut och varit borta i två dagar nu. Ja vi har ju sett till honom, hjälpsamma grannar har ringt när de sett honom det finns många snälla människor, han är här i kvarteret så han lever ju. Men vill inte komma när vi lockar på honom och verkar inte vilja komma hem heller.

Men han har nog varit hem och ätit maten vi satt ut inatt. Eftersom vi har hund är det sällan några katter som vågar vara på vår tomt.

Han kommer väl när det behagar honom.
Han har ju alltid försökt smita ut med hundarna och eftertänksamt granskat kattstängslet för att hitta möjliga utbrytningsvägar och även tagit stegen upp på taket. Så han kommer väl hem när han fått luffa färdigt.

Våra urbaniserade birmor är väldigt mycket lättare-staket finns inte för att de ska ta sig över eller igenom, staket är oöverstigliga. Och skulle de rymma ut sätter de sig och skriker direkt vid dörren.

Några bilder jag tog här tidigare i veckan på rymmaren det är oroligt när han är ute och springer, bland annat har vi en starkt trafikerad väg i närheten och fertila ute-hankatter i området som ju inte är särskilt snälla. Bra när det blir lag på att utekatter måste vara kastrerade!

Med prickarnaTheo vid lilla bassängen, alla katter och Isis gillar att vara där och slaska.

och leka med bollen.

Jag hoppas att han kommer hem snart i alla fall.

Som avslutning en bild på en av våra “urbaniserade” birmor:

Med hundarna har jag bland annat varit och spårat idag, Freja fick ett riktigt klurigt spår med spetsvinklar, uppehåll och återgångar som hon klarade bra bortsett från att matte efter att klöven hittats gick fel i skogen (för första gången!), 180 grader fel. Det blev en bit att gå tillbaka till bilen där husse väntade med de andra hundarna. Han trodde jag hade stupat någonstans med ett brutet ben.

Jag tar med mobilen nästa gång så slipper han oroa sig. Och så har jag ju GPS i den också. För säkerhets skull!

Alla andra hundar fick såklart också spåra och skötte det galant idag.

4 thoughts on “Luffarkatt”

  1. Då hoppas vi att utbrytarkonungen Theo snart tröttnar på luffarlivet och kommer hem till sin väntande familj!

  2. Men kisse då, han har väl high life nu i frihet! Hoppas han kommer hem snart hel och välbehållen när han tröttnat på utelivet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *