(Sken)Heliga Birmor

Rasnamnet på Birma är lite missvisande och behöver korrigeras till skenheliga birmor.

Jag har upptäckt att birmorna alltid, oavsett vad de gör, stelnar till statyer så fort man kommer och säger: vi gör ingenting! Möjligen avbryter de inte om de är inne i en intensiv fjärils eller flugjakt.

Theo däremot fortsätter alltid med det han höll på med.

Även när de har sönder saker så är de skenheliga men med olika taktiker. Senaste flugjakten som gick över trimbordet resulterade i att mina skär damp i golvet.

Såhär såg bägge de två jag använder ut efteråt.

De fungerar inte särskilt bra med avbrutna tänder. Så det blev att beställa nya för nästan 1000-lappen….. Ville blev nog glad för det var honom jag skulle klippa så nu slipper han det.

När något kraschar kommer alltid en vi blixt utfarande från det rummet, det är Belle, som sedan sätter sig någonstans och förklarar att hon aldrig ens har varit i det rummet.

Elvis han kan antingen sitta kvar och spärra upp sina blå oskyldiga ögon. Eller så kommer han lugnt gående med svansen i topp och börjar kråma sig och gnugga sig mot benen på en. Birmorna har ju ett i grunden oskyldigt utseende som de drar fördel av.

Alltid oskyldig…..

Även Isis bidrar till att hålla en viss shabby-chic nivå i huset och trädgården. Det behövs inga inredare till sådant nej man skaffar några djur så får man ett helt naturligt förfall. Parkettgolv blir inga fina av valpkiss eller märgben som tappas och klonkas på dem. Häromdagen satt jag på toaletten då jag hörde ett frasande ljud utanför toalettdörren och förtvivlat skriker nej, nej övertygad om att det var något hyss på gång. Det blev tyst och jag hörde ljudliga hundnosningar i dörrspringan så startade fraset igen. Det var Isis som rev tapet och visst ska vi tapetsera om, det är gamla fula tapeter, men kanske inte just nu!

Gräsmattan är full av varierande storlekar av hål. Dessutom planterar hon om (läs gräver upp) blommor och toppar dem (biter av alla blad) De som överlever är säkert osedvanligt livskraftiga så det blir ett naturligt urval.

En av mina fd hostor.

Isis tycker om allehanda trädgårdsarbete hon plockar även hallon och krusbär i rasande fart. Men det gör faktiskt inget jag är dålig på att ta tillvara bären, utan nöjer mig med att äta dem direkt i trädgården.

Det är tur att de är söta när de sover:

Och det är inte bara de även Theo och Ville har liknande händelser i sitt förflutna. Någonstans i trädgården finns flera handskar nedgrävda, av Ville som även grävt ner en mängd ben bland såväl uteblommor som inneblommor och kattlådor!

Theo klättrade upp för bordsduken och rev därmed ner den, inklusive diverse saker som glas, vas och nya ganska dyra ljushållare som jag optimistiskt köpt.
Det fick mig att återvända till Ikeaglas och plastservetthållare igen.

Han har också sett till att träspaljen fått en naturlig ådring och att tapeterna har fransar-som Isis kan hugaa tag i. Helt utan hjälp med det är Theo inte, gentleman som han är så hade han husesyn för Belle när hon flyttat in och gick runt och visade på de bästa klösplatserna, han klöste och jamade uppmuntrande till henne och när hon provat gick de vidare till nästa ställe……

Även katterna är söta när de sover vi har en bäddsoffa som gästsäng och den snodde katterna så snart vår gäst bara klivit upp ur den:

Belle blev störd av mig när jag kom och fotograferade ock siktade på nästa sovplats en transportbur, alla katters favorit.

Den var dock upptagen av brorsan så då gick hon ner i källaren till sitt alldeles egna sovställe, en pappkartong som matte lagt ett täcke i. Där får man vara helt ifred för det mesta!

Ack så skönt slumra in…….

Hon löper fortfarande inte men vi hoppas på september då dagsljuset svarar emot samma längd som våren. När vi försynt påpekar att Salle (den utvalda herren) väntar på att få komma på besök så vänder hon förnärmat rumpan till. Det blir när det passar henne!

6 thoughts on “(Sken)Heliga Birmor”

  1. Ja tänk så välstädat och välbevarat man skulle ha det utan ligisterna…….och gräsligt tråkigt !!Anette det låter bra att man inte ser de trasiga tapeterna efter ett tag, enklast så för om man tapetserar om så blir det väl bara nya rivmärken.smileyHar också funderingar på att kasta ut all parkett det finns i tre av rummen. Och är inte husdjurståligt alls!

  2. Dom är för rara dom små…
    Hanna skrev upp alla Wiras “bus” när Wira var liten, tyvärr kommer jag inte ihåg dom själv längre. Nillas däremot… Hon rev också tapeter, och jag hade precis tapetserat om… kan säga att det fortfarande saknas tapet på sina ställen i vår hall (jag vet…Nilla är 8 år…) och själv slutar man att se det. Hon var helt hopplös, till slut fick hon bara vara i hallen när vi var borta, och där var vi tvungna att ha helt tomt på grejer (ja, förutom tapeterna då…) hon t.o.m. klättrade upp mot väggarna och plockade ner tavlorna…Tur hon blev stor och förståndig hon också. =)

  3. Visst är det härligt med djuren De ser till så att huset behövs renoveras och att trädgården blir omskött “Härligt” När vi bytte ut vår gamla parkett som var mer repig än jag vet inte vad Då la vi klinkers Det kan dom minsann inte repa . Wilma var som valp oxå expert på att få tag på småflikar av tapeter Ja ja Den som tycker våra 4 benta är dyra i inköp har fel. Det är de nästkommande åren som kostar….

  4. De är för härliga. Mina katter är självmarkerande vem som gjort något, för de som är oskyldiga störtar till platsen för händelsen för att kolla vad som hände.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *