Aktiveringskurs 1/7

Idag startade aktiveringskursen för Isis där vi är sju hundar med ägare som är med. Idag fick hundarna vila medan vi hade teori om klickerträningstänk. Det tänker jag inte fördjupa mig i det finns det många andra som förklarar bättre än jag men det är alltid intressant.

Isis vilar medan matte jobbar eller det heter väl passivitetstränar.

Sedan fick vi göra lite olika övningar med klicker för att öva upp timingen och också prova på att klicka varandra. Vi fick olika föremål på ett bord och så skulle man fundera ut vad bordsgrannen skulle göra med ett/flera föremål. Inte helt enkelt att lyckas att få varandra att göra det vi ville! Jättekul var det i alla fall.

En liten stund fick hundarna arbeta med apporteringsövning som lärs in med baklängeskedjning d v s man lär in de olika delarna och så börjar man bakifrån.

Så vi började med avlämnandet där hunden ska placera huvudet i handflatan och där belönas och helst hålla kvar huvudet mot handen medan den äter (belöningsplacering). Man kan ju enkelt få hunden att placera huvudet i handen med lock m h a godis och så snart slanten trillat ner ha godiset vid sidan och jobba med klickern, Eller börja med att sheipa på en gång.

Vi har även hunnit ha släktbesök syster Izzy och mamma Bertha samt moster Ylva var här förbi på vägen upp till Tromsö. Izzy och Isisi var otroligt lika varandra i sättet , goa, glada, framåt och lekte likadant med att gärna slänga sig ner.

Även utseendemässigt syns det att de är systrar. Och de verkade trivas förträffligt ihop, ja det gjorde hela högen för den delen. Men här är en rar bild på Isis och Izzy när de viskar i varandras öron!

Syrror emellan

3 thoughts on “Aktiveringskurs 1/7”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *