Sötaste Freja

Min sötaste Freja är en hund som har uppfyllt mina förhoppningar med råge. Hon är vacker med trevligt temperament och mentalitet, och utmärkta höfter, allt det är givetvis dokumenterat via röntgen, uställning och beskrivning, BPH.

Vad hon också visat sig ha till min förtvivlan är en ovanlig obotlig hudsjukdom. Något vi fick veta idag då svaret från biopsin kom. Ingenting hon kommer att dö av men något vi får behandla resten av hennes liv. Och som gör att hon är mer känslig för infektioner i huden. Hon har helt enkelt överproduktion av keratin som kan plugga igen hårsäckarnas hennes och därigenom orsaka hudinfektioner. Det behandlar man med schampo som löser upp keratinet, och det får vi göra under resten av hennes liv. Symtomen är precis det vi sett bulor, som är de svullna hårsäckarna och gul päls.

En liten tröst är som sagt var att det inte kommer att påverka hennes livslängd och att det går att hålla i schack med schampot.

Men det känns tungt ändå.

6 thoughts on “Sötaste Freja”

  1. Stackars Freja men tur att det inte var något livshotande. Sötaste är så fantastisk . . .Hoppas inte att Isis också får detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *