Sov inte framför Tv:n

Sov inte framför Tv:n! Om du inte är en dalmatiner i alla fall. Nu i eftermiddags somnade jag framför TV.N och resultatet blir att man är pigg som en mört när man borde sova!

Några bilder från helgens kloklippning som i vart fall när det gäller prickarna inte är någon större cirkus.

Här kollar jag och Isis hur mycket vi ska klippa.

Och drottningen av Saba blir fin.

Viss köbildning förekommer och som vanligt vid köbildning kan det bli lite knuffande.
Jag brukar börja klippa klorna på den hund som snabbast sätter sig i soffan och de andra får tråna lite. Lite konkurrens är bra när det gäller träning och kloklippning också!

För övrigt är det ganska lugnt jag har dålig inspiration på hundträning nu har köpt en bok om viltspår i julas, eller fick den i julklapp, men ja det är ju bara att inse att detta är fel årstid för den aktiviteten…..

Jag roade mig med targetträning i alla fall idag och lilla fröken Isis behöver som sagt tid på sig att fundera, hon måste helt enkelt få tänka lite.

Gossarna blå tränade tasstarget på musmatta med full rulle jag satte dem och lade musmattan en bit bort så fick de ett varsågod. Tim såg inte alltid var jag lagt musmattan men letade glatt reda på den. Han vet vad uppgiften är.

Freja överraskade mig mycket för förra året var detta jättesvårt för henne och jag upplevde inte att hon förstod vad jag belönade för, vi hade stora platta böcker och tränade henne med. Men det verkade vara mer slump att hon trampade på boken än någon som helst precision.

Nu kastade hon sig på musmattan direkt med en tass, så mitt i allt kunde hon detta. Kanske något ramlat på plats när vi tränat i klätterstegen? Som sagt nu förstod hon så jag kunde också skicka henne på musmattan en bit bort. Bara att tacka och ta emot.

Åldermannen får sin sedvanliga födelsedagspresent = tandstensskrapning imorgon.

På onsdag börjar Villes kurs i rallylydnad äntligen det ska bli kul!En bild på Ville i fullt utställningsklipp, även han en riktig sötnos. När han var yngre kallade vi honom faktiskt för Gullet men det går ju inte nu när han är en riktig tuff pudelkarlakar………

Nu återgår jag till min reservplan dricker kaffe och tittar på TV så kommer nog John Blund strax!

4 thoughts on “Sov inte framför Tv:n”

  1. Nog är han ett riktigt “Gull” alltid, så Gullet passar ju ypperligt!Vilket lyx att dom sitter så bra när klorna ska klippas. Nilla tycker det är så obehagligt, och det spelar ingen roll hur mycket man försöker muta med godsaker – hon vill inte.

  2. Visst är det hopplöst när man somnar i soffan Men ack så skönt Kloklippning går utmärkt här hemma oxå nuförtiden När Acke var yngre var det ett rent helvete Vi fick vara 3 man om honom när det var dags En höll en mutade och en klippte. Men med mycket tålamod och godis så lägger han sig numera så fint och det räcker med en godis när allt är klart.Wilma är inte lika kittlig på tassarna så med henne har det aldrig varit ngt bekymmer Gullet var ju verkligen ett passande namn på Ville

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *