Spår

Lördagar är ingen sovmorgon för då ska vi ut och spåra hela högen. Vi är med i en spårgrupp och tre hundar att spåra med ger en full sysselsättning.
Vi får turas om att lägga spåren åt varandra och har även med oss instruktör.
Sedan är det alltid någon som följer med en i spåret och tittar hur hunden jobbar.

Alwe var först ut på ett kort babyspår. Hans spår hade två leksaker på slutet med 10 meter emellan så hunden ska ha en chans att hitta ett slut.
han luktade lite av och till i spåret men ville också hålla koll på vad som händer runtomkring såklart. För honom har ju fotspår av en främmande människa ingen betydelse ännu.
Så matte fick lite sakta avancera framåt och som sagt av och till luktade han i spåret så det kommer nog ganska snabbt. leksaken var kul men han hade inte riktigt tid att leka idag. Det var så mycket nytt runtom.


Därefter fick Isis gå ett lite längre spår med en del klurigheter. Trots att jag spårat så lite med dem senaste åren så jobbade hon jättebra, helt fokuserad och visste direkt vad det var frågan om. Det var nog dessutom första gången hon gick spår efter en främmande människa men det är inget bekymmer.
8 apporter i spåret, varannan pinne, varannan leksak. Pinnarna var hon mest intresserad av att markera, förvisso tog hon inte dem men hon nosar tydligt på dem och stannar så det är bra med tanke på att jag aldrig spårat med apporter med henne. Någon leksak gick hon bara över så nästa gång blir det bara pinnar i spåret. Hon jobbade jättebra så jag är väldigt nöjd med henne! Hon har mognat mycket i huvudet det märks och har ett helt annat fokus i spåret,

När man sen kommer hem så tar man sig en sko och går och vilar……

Sist ut på längsta spåret var Ville. Som vanligt behöver man inte fundera han vet vad han ska göra, det är bara att åka med. 8 apporter med varannan leksak och varannan pinne. Han hoppade över första leksaken men gick sedan tillbaka. Så han fick godisbelöning vid leksaken för han är inte intresserad alls av att leka i spåret. Nästa gång blir det bara pinnar för honom med och jag tränar vidare på att ta apporterna både på honom och Isis hemma.

Ett bra sätt att starta dagen på!
Här tidigare har Ville varit in på gastroscopi, han fick sig en svacka för en månad sedan när det gäller magen och fick då Omeprazol insatt plus att vi bestämde att det ska göras gastroscopi på honom samt blodprover för att se hur magen ser ut och så det inte är något annat än magkatarr.
Omeprazolen hjälpte men han kräktes utav bara den av det, så då fick han en ännu mindre dos och det hjälpte.
Sedan ökade jag på psylliumhusken (efter inrådan av veterinären) och ger den med matyoghurt direkt på morgonen och det sista på kvällen innan vi går och sover. Vill han inte äta dne petar jag i honom den.
Jag har även börjat ge honom mush starter eftersom han inte ville äta Bravo när han var i sin svacka. Så nu växlar jag mellan Bravo och Mush.
Det känns som att han har blivit väldigt mycket bättre i magen och proverna var också bra. Utom lite förhöjt levervärde. som kan bero av ålder eller hans mage så det är inget att hoppa högt över. Även magen såg fin ut, svar på biopsin får jag nästa vecka.
Han fick också tänderna skrapade men bortsett från tandstenen är allt fin fint förövrigt med tänderna. Det känns skönt så får vi göra en seniorkoll om ett år igen.

Alwex har ju varit och fått spruta m m innan dess. men fick också följa med när Ville skulle på Gastroscopin. När Ville lyftes upp på bordet stod han nedanför och hoppade och studsade för att han också ville vara med. Och det fick han och stod sedan på bordet med glatt viftande svans. Det är ju bra att han gillar bord!

Nästa vecka börjar valpkursen så det blir riktigt kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *