Helga 3 månader

Helga har nu hunnit bli 3 månader och vi har börjat valpkurs.
Riktigt mörka ögon har hon.

Hon var verkligen jätteduktig och klarade av att ha fokus genom alla övningarna och lekte glatt trots störningarna som det ju blir på en kurs. Överhuvudtaget gillar hon lek som belöning och det gillar ju jag. Väldigt mycket!

När kylskåpsdörren öppnas…..

Dagen efter tog hon sovmorgon till klockan 8:30 och det brukar hon inte göra! jag tror det tar på hennes huvud helt enkelt.

Jag tycker man kan skymta den vuxna hunden i henne nu.

Hon håller sig också hela nätterna nu så det är skönt att slippa ragla ut 3 på natten ungefär. Hon får följa med på diverse olika ställen som miljöträning fortsatt. I lagom mängd, jag släpar inte iväg henne varje dag.

Hon är ett litet frö som är väldigt företagsam när det är något hon vill. Det gillar jag också även om hon inte alltid gör sådant som jag gillar precis, som att länsa bänkar på nolltid om man glömt något framme och klättra över kompostgaller m m när hon känner för det

Men samtidigt är hon väldigt följsam och intresserad av vad man gör och det är återigen toppen!

Nejdå jag är inte alls bortkollrad av min valp. Det blir jag bara varje gång…..

Med de “stora” hundarna är det fortsatt agilityträning på kurs och hoppteknik m m hemma. Fast jag tränar också vissa lydnadsmoment/freestylemoment som bakdelsträning och Alwex tycker det är så kul märkte jag, det är ett tag sedan vi tränat sådant. Han ha järnkoll på sin bakdel, att backa vid sidan eller framför mig eller mellan benen (freestyle) är inte svårt; nu ska jag bara länga på avstånden med honom. Isis tycker nog det är lite jobbigare att backa, vi får jobba med kortare sträckor för henne.

Helga, den lilla rackarungen, kan också backa upptäckte jag när jag äter yoghurt och musli på stående fot i köket (jag gör ibland det till frukost) och hon ville smaka. Då provade hon bland annat att backa så då belönade jag henne med lite yoghurt. Så nu tränar vi lite backa med henne också när jag äter yoghurt, så hon är väl medveten om att hon har en bakdel redan och det är ju alltid en fördel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *