Blaff-Helga 9 månader

Min valp är inte valp mer utan nu är hon junior. I utställningsvärlden i alla fall.

Avslappnad ungdom hemma. Hon har en mycket större bädd men tråcklar alltid ner sig i den minsta bädden så får Alwex ta den stora…

Vi hann med en sista valputställning innan dess. Nackdelen med icke-rasdomare är att de inte riktigt kan detta med dalmatiners teckningar. Så hon tänkte diska Helga för att hon var blaffig. Vilket hon ju inte är utan hon är rejält övertecknad. Jag har aldrig sett en dalmatiner med blaffor över hela kroppen för den delen. Men hon lyssnade på protesterna så då fick vi bli sist istället i valpklassen! Roligt var i alla fall att se Helgas syster de är väldigt lika varandra till sätt och utseende. Och Helga heter numera Blaff-Helga här hemma.

En så allvarlig dalmatinerdam. men skenet bedrar….

I andra sammanhang brukar man nog kalla en 9-månaders ungdom för unghund eller i slyngelåldern. Helga var väldigt mycket unghund på utställningen allt annat var mycket mer intressant än matte-på ett positivt sätt, hon var nyfiken på allt och ville lukta på allt, se på allt och hälsa på alla. Sedan hade hon nog gärna fått (eller tagit) lite mat också av de som åt på diverse intressanta saker.
Jag är inte säker på att hon visste att hon hade en matte med sig.
Men det är skönt det med då vet jag att jag har en fullständigt normal slyngel-unghund! Och en väldigt trygg en också.
Det blir nog någon utställning till i sommar, jag vill ju höra vad en rasdomare säger om henne.

9 månader, nu är hon ingen liten valp mer.

Min efterlängtade agility och kombinerade rallylydnadskurs har startat och Helga är nog den mesta naturbegåvningen jag haft av mina hundar när det gäller agility, Väldigt mycket framåtfokus av sig själv och så är hon ju fysiskt orädd. Hon är framåt men går inte upp i något tokstress. Jättekul och min alltid lite tävlingssugna hjärna räknar ju ut att vi kanske kan starta i blåbärsklasser med henne om typ två år. Om allt går väl och hon fortsätter att utvecklas lika lovande. Eventuella tävlingsambitioner får gå lägga sig i en dammig vrå i hjärnan så länge, schas!

Isis vaktar godisburken på alla hjärtans dag.


Än så länge ska vi ägna oss åt att ha kul och träna ihop oss som agilityekipage. Med henne lär jag få springa fortare än jag någonsin gjort i hela mitt liv. Eller bli väldigt duktig på avståndshandling!

Alwex i rufsfrissa.Oavsett så är det en spännande resa med denna roliga dalmatinerdam min stiliga Blaff-Helga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *