Vinteromställning

Nu när klockan ställts om är det ju mörkt alldeles för tidigt om kvällarna. Att snubbla runt i mörkret i trädgården på kvällarna för att träna olika saker kan man ju bara glömma, det räcker att snubbla runt i skogen med pannlampa på på promenaderna. Så då får det bli inomhusträning i Nosework och så får jag nöta mer på rallylydnadsmoment. Bortsett från allmän skojträning. och kurserna då.

Mina fina pudelkille
Ibbihunden i andra tankar

Häromdagen tittade jag på alla kurser jag och Helga hunnit med och blev lite paff när jag insåg att hon faktiskt är bara 1 år och vi har hunnit prova på så många olika roliga saker. Ännu roligare är att hon tycker att allt är kul att träna. Just nu går vi kurs i agility, rallylydnad , Nosework och Hoopers. Förut har vi gått valpkurs, provat på utställning, lydnadskurser, viltspår och personspår.
Det är lite för mycket att kursa i 4 hundsporter samtidigt så jag tänkte inte fortsätta med Hoopers. Det är förvisso kul och Helga gillar det (också) skarpt och är riktigt duktig på det med men just nu vill jag hellre jobba på med Nosework och testa doftprov och tävling längre fram. Sedan vet man aldrig jag kan ju gå tillbaka till det igen senare.

Rallylydnaden är faktiskt också jättekul med Helga hon har ett väldigt bra fokus och kontakt med mig och orkar jobba på bra utan att tappa det sedan måste vi fila på en massa detaljer såklart. Men det är riktigt roligt att träna rally med henne eller för den delen allt vi provat på så långt är kul att träna med henne.

Helga har ett riktigt bra fokus och kontakt.
Vi kan också numera störningsträna genom att var flera som går samma bana. Som sagt, bra fokus och kontakt <3
PÅ väg att sätta sig.
På väg ner i ett ligg
millisekunden efter någon har belöningsförväntan !
PÅ väg ner i ett sitt.
Sitt framför….
…….höger ingång
Momentet spring!
ligg!
Och ett till sitt.
spiralen
spiralen igen
Och lite mera sittande.
Helga trampar runt i 360 vänster och håller fokus trots störning från lilla yrvädret framför.

Sedan är hon också en Marty Feldman look a like har jag märkt!

Marty Feldman blick (fast oftast ser hon inte ut såhär…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *