Alltid kul med lite “tävling “

Jag tycker alltid att det är lite kul att testa sig själv och hunden under tävlingsmässiga förhållanden. Det är lite extra triggande tycker jag i alla fall. Hur det går är kanske inte alltid så viktigt men kul att få en liten test på var man står.

Helga hoppar hare. Kompisen är en vallhund som nafsar i benen bäst att gömma dem då.

Nu på senaste noseworken fick vi jobba med 4 gömmor ute, varav ett var ett behållarsök. Vi visste inte var de var utan skulle säga till när vi hade en markering.

Det var väldigt tydligt på Helga var gömmorna var en i ett staket och en bland tegelstenar. I behållarsöken markerar hon snabbt och släpper snabbt, hon verkar inte tycka att det är lika kul.

Lycklig som en dalmatiner 🙂

Så jag hittade ett tips på rackarungarnas hundskola om att köra doft i flera av behållarna så hunden får motivation att undersöka alla behållare noga. Så nu spara jag ihop lite kartonger (hmm kanske får shoppa loss och beställa något så jag får hem några 🙂 )

I rallylydnaden skall vi också få köra en “träningstävling” och bli bedömda. Bäst att läsa på reglerna för dem kan jag inte alls. Har nog aldrig tänkt mig att tävla i rallylydnad men å andra sidan det är aldrig för sent att ändra sig. Men i första hand vill jag prova på att tävla i Nosework, så kan man ändra sig senare 🙂

Tjolahej, Tjolahopp, Tjolahoppsansa!

Det är ju bara Helga jag kursar med men Alwex och Isis får ju samma träning på hemmaplan , även om jag inte kommer att starta dem i någon tävling. Som hjärngympa är ju rallylydnad och nosework väldigt bra och av hundarna uppskattade hemma-aktiviteter.

Fokuserad Helga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *